Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Žene duguju dvostruko više nego muškarci, ali brinu više o tome kako će u društvu biti percipirano da su dužne nego kako će vratiti novac, pokazali su rezultati ispitivanja provedenog u Velikoj Britaniji.


Žene iznad 35. prosječno duguju 8.219 funti, dok muškarci duguju samo 3.436 funti - što je razlika od 139 posto- pokazali su rezultati ispitivanja kojeg je proveo Sesame, tvrtka koja nudi usluge financijskim savjetnicima.

Vezani članci Diana Percač, predstavnica HUP-ove koordinacije veledrogerija Problemi s lijekovima: "Dugovi rastu enormnom brzinom. Ovakvim tempom brzo ćemo se naći u ozbiljnom problemu" Predsjednica HUP-Koordinacije veledrogerija Diana Percač Veledrogerije ograničile isporuku lijekova i medicinskih proizvoda, dug prešao rekordnih 6 milijardi kuna

Sesame je otkrio je da će se 57 posto žena osjećati neugodno ako drugi ljudi saznaju da su dužne.

No, 38 posto je izjavilo da uopće ne brinu o tome kako će isplatiti svoje dugove u duljem roku.

Ispitivanje je također otkrilo da se oba spola od 45. do 54. godine suočavaju sa sve većim problemom dugova. Tada i muškarci i žene sakupe preko 16.800 funti duga bez hipoteke.

Alistair Conway, šef Sesamea, ocjenjuje. "Pustimo Britaniju sklonu alkoholu, sve je veća epidemija Britanije sklone dugu što bi se moglo pokazati odlučujućim za žensko financijsko zdravlje, kao što je i opijanje za njihovo pravo zdravlje".