Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zatvorski dužnosnici u sjevernoj Australiji izmislili su nov način kako rehabilitirati svoje zatvorske ptičice - naučit će ih da krote krokodile, što bi im nakon izlaska iz zatvora trebalo priskrbiti posao.


Zatvorenici u udaljenim sjevernim dijelovima zemlje uskoro će, naime, proći kroz specijalan program kao krotitelji krokodila. Dužnosnici smatraju da će im na taj način biti pružena prilika da “okrenu novi list” u svome životu. 

Vezani članci Libanon: Pobjegli iz zatvora pa poginuli u sudaru - 3 Iz zatvora im pobjeglo 69 zatvorenika, uhićeno njih 15, jednoga u zatvor dovela majka - Petorica nakon bijega poginula u sudaru Pripadnici ugandanske vojske, ilustracija Goli i bosi pobjegli iz zatvora: "Više od 200 kriminalaca je u šumi, mogli bi vam provaliti u potrazi za odjećom"

"Tečaj je skroz nov i prvi takve vrste u Australiji. Zatvorenicima će na taj način biti pružena prilika da nauče vještine koje će im itekako biti od koristi jednom kad se ponovno nađu na slobodi", rekao je guverner Sjevernih teritorija Syd Stirling. Nije objasnio je li uobičajeno da Australci u svom svakodnevnom životu krote krokodile.

Specijalni program kroćenja krvoločnih vodozemaca smišljen je u suradnji s Krokodilskom farmom Darwin, najvećom farmom krokodila u Australiji na kojoj živi više od 36.000 negostoljubivih reptila. 

Uz to što će krokodile “naučiti ponašanju”, zatvorenici će također naučiti kako popraviti ogradu i pisati izvješća. Petero zatvorenika kreće na 11-otjedni pokusni tečaj koji ih uči i kako se baviti poljoprivredom i osnovama zemljoradnje. 

" Tečaj uvelike pridonosi rehabilitaciji zatvorenika", rekao je Stirling. Vlasnik farme krokodila, Mick Burns, rekao je kako će nova inicijativa biti na korist kako krokodilima tako i njihovim novim krotiteljima. 

"Nije riječ samo o pomaganju oko održavanja farme, već o stjecanju vještina koje će zatvorenicima uvelike pomoći jednom kad se opet nađu u društvu", izjavio je Burns. Pod uvjetom da se naravno zaposle na farmi krokodila ili odluče logorovati na mjestima gdje se krvožedni reptili najradije sunčaju.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju