Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njemački umirovljenik za volanom osobnog automobila u ponedjeljak je za 820 kilometara promašio svoj cilj i umjesto na zapadu Njemačke završio u Danskoj.


Živahni 84-godišnji starac stigao je svojim automobilom na jedan privatni posjed u Sjevernom Juetlandu u Danskoj, uvjeren da se nalazi kod svoje kuće u blizini Essena na zapadu Njemačke, izvijestila je privatna danska televizijska postaja TV2.

Vezani članci Cijepljenje u Danskoj Žena je preminula nakon cijepljenja, oglasila se agencija za lijekove: "Imala je vrlo neobične simptome..." Cjepivo protiv koronavirusa kompanije AstraZeneca Još jedna zemlja obustavila cijepljenje AstraZenecom: "Moramo odgovoriti na slučajeve ozbiljnih nuspojava"

Policajcima je izjavio da se vraćao od svoje sestrične kod koje je bio u posjetu za Božić.

Nikako se nije dao uvjeriti da se nalazi u Danskoj, 820 kilometara od kuće. Danski policajci, kojima nije povjerovao ništa od onoga što su mu rekli, toliko su ga iživcirali da ih je usporedio s Rusima protiv kojih se u Drugom svjetskom ratu borio na istočnoj fronti.

Danske vlasti sad pokušavaju pronaći najlakši način da zalutalog starca vrate kući. Jedno je sigurno, neće ga više pustiti za volan, priopćila je policija.