Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedna je tigrica jedva izvukla živu glavu nakon što je došla preblizu preplašenim ljudima. No, živu glavu su jedva izvukli i okupljeni.


Naime, tigrica je izazvala paniku među mještanima nakon što je odlutala iz prirodnog rezervata i dolutala do malog sela južno od Calcutte u Indiji.

Vezani članci Francuska policija, ilustracija Objavljeni detalji krvavog napada u Parizu: Profesoru odrubio glavu pa pobjegao, policija ga ubrzo upucala Policijski očevid, arhiva (Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL) Drama kod Siska: Izvanbračnu suprugu vrijeđao, prijetio joj pa ju zatočio i fizički napao

Čuvarima rezervata trebalo je gotovo 14 sati kako bi je uspavali, a ona se čak popela na palmu kako bi izbjegla napade razljućene gomile.

Na trudnu tigricu mještani su bacali kamenje i zapaljene štapove. Ona se čak sa strelicom za uspavljivanje bacila u rijeku kako bi pobjegla bijesnoj rulji. Nakon što su je uhvatili i zamotali u mrežu, ljudi su je tako zarobljenu i nemoćnu, nastavili udarati štapovima.

Spas je doživjela kada su stigli zaposlenici rezervata.

Tigrica je pretrpjela manje ozljede od udaraca kamenja i zapaljenih štapova. Nakon što su joj zbrinuli rane, odvezli su je natrag u rezervat, koji je jedno od posljednjih prirodnih utočišta u Indiji.

Populacija tigrova u Indiji polako izumire usljed krivolova, razvoja turizma i manjka dobro obučenih čuvara rezervata. .

Tako je zabilježeno da je prije pet godina bilo 3, 600  tigrova, a sada pet godina nakon njihov je broj pao na 1, 411 u cijeloj Indiji.