Grupa maskiranih umjetnika po ulicama New Yorka već nekoliko godina 'uređuje' izmet neodgovornih vlasnika pasa koji ne čiste za svojim ljubimcima.


Iako je u New Yorku protuzakonito ne pokupiti za svojim psom, mnogi se vlasnici toga ne pridržavaju. Uz moto "Just leave it, we got it", Sprinkle Brigade, kako se ovi momci nazivaju, već godinama ordiniraju po ulicama i na razne načine ukrašavaju pseći izmet. 

Vezani članci Andrew Cuomo, guverner savezne države New York New York ima najmanji broj hospitaliziranih od prosinca, guverner Cuomo tvrdi: "Treba učiniti još puno kako bi došli do svjetla na kraju tunela" Rupa Zemljo, otvori se! Tlo mu se otvorilo pod nogama, nije ni stigao reagirati

Većina Njujorčana se sigurno može pohvaliti da su barem jednom naišli na neku njihovu 'kreaciju', a osim što je na neki način i simpatično i smiješno, dobra je strana i to što tako izmet postaje uočljiviji pa rijetko tko u njega ugazi. 

Sprinkle Brigade postali su toliko popularni da su prošle godine u svibnju čak imali svoju prvu izložbu u francuskom Lyonu, a u prodaji je i prva od 3 knjige u kojoj znatiželjnici mogu vidjeti njihove radove. 

Više o njima i njihovim 'radovima' možete pogledati i na http://sprinklebrigade.com/