Grupa maskiranih umjetnika po ulicama New Yorka već nekoliko godina 'uređuje' izmet neodgovornih vlasnika pasa koji ne čiste za svojim ljubimcima.


Iako je u New Yorku protuzakonito ne pokupiti za svojim psom, mnogi se vlasnici toga ne pridržavaju. Uz moto "Just leave it, we got it", Sprinkle Brigade, kako se ovi momci nazivaju, već godinama ordiniraju po ulicama i na razne načine ukrašavaju pseći izmet. 

Vezani članci Rupa Zemljo, otvori se! Tlo mu se otvorilo pod nogama, nije ni stigao reagirati Cijepljenje (Foto:Dino Stanin/PIXSELL) New York još prošle godine uveo drakonske kazne za one koji cijepe preko reda - milijun dolara i gubitak licence

Većina Njujorčana se sigurno može pohvaliti da su barem jednom naišli na neku njihovu 'kreaciju', a osim što je na neki način i simpatično i smiješno, dobra je strana i to što tako izmet postaje uočljiviji pa rijetko tko u njega ugazi. 

Sprinkle Brigade postali su toliko popularni da su prošle godine u svibnju čak imali svoju prvu izložbu u francuskom Lyonu, a u prodaji je i prva od 3 knjige u kojoj znatiželjnici mogu vidjeti njihove radove. 

Više o njima i njihovim 'radovima' možete pogledati i na http://sprinklebrigade.com/