Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Australski planinar David Gibson uz pomoć profesionalnih spasilaca 3. siječnja je s ruba litice planine Maroon, Queensland, uspio od sigurne smrti spasiti svog najboljeg prijatelja, psa Diffa.


Diff je konačnobio na sigurnom dan nakon što su ga spacioci helikopterom izvukli iz ponora. No, spašavanje je obustavljeno zbog loših vremenskih prilika, pa je Diff  ostavljen na najpogodnijem mjestu. 

Vezani članci Sonja Kovač (Foto: Instagram) Sonja Kovač pokazala avanturistički duh i priznala nepromišljen potez koji ju je mogao skupo koštati Bus se survao niz liticu (Foto: dnevnik.hr) Nesreća na jednoj od najopasnijih cesta na svijetu: Šestero ljudi preživjelo nakon što se bus survao niz liticu

Njegov vlasnik Davod nije odustao od spašavanja 65 kilograma teškog mastifa. 

'Bio sam nervozan jer Diff nije na sigurnom. On je izuzetno lojalan pas i dao bi za mene život. Ja baš za njega nisam dao život, no učinio sam sve što je bilo u mojoj moći da ga spasim', kazao je David. 

Nakon što je uz pomoć profesionalnih planinara i prijatelja David uspio spasiti Diffa, u četvrtak kasno popodne proslavljen je povratak ovog dvojca. 

Slavlje bi eventualno mogla pokvariti kazna od 1000 dolara jer je David nedopušteno uveo psa u nacionalni park.