Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Većini ljudi vjerojatno ne bi palo ni na pamet ući u bazen s aligatorom, no tinejdžeru Stewartu Parkeru je najbolji prijatelj tri metra dug aligator Nelson.


Mladi Australac je inače, dreser reptila u Parku divljine Ballarat u australskoj državi Victoriji, čiji je vlasnik njegov otac. Upravo je tamo sklopio neobično prijateljstvo sa 19-godišnjim aligatorom Nelsonom. 

Vezani članci Milan Kujundžić Ovo je ostavština bivšeg ministra: Za Kujundžićem ne žale ni pacijenti ni liječnici Pred nasljednikom puno posla (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Iza Martine Dalić ostala užarena fotelja: Tko god dođe, očekuju ga brojni problemi, a struka i politika oko jedne stvari u potpunosti se slažu

Unatoč tomu što promatračima izgleda kao da će mu iščupati ruku, Stewart tvrdi kako je Nelson velika maza. Njih su dvojica naime, zajedno odrasli i prijatelji su još od djetinjstva. 

"On me ne pokušava ugristi, samo traži jesti. To je njegov način 'žicanja' hrane", kaže Stewart koji Nelsona hrani miševima, pilićima i zečevima. 

Tko zna, možda bi Parker mogao bi biti i nasljednik tragično preminulog lovca na krokodile Stevea Irwina.