Plavi telefon treći put je sinoć dodijelio nagradu 'Nipetnišest' za učinjeno humano i hrabro djelo djece i mladih od 8 do 18 godina.


Svečana dodjela nagrada održana je u Dramskom kazalištu Gavella povodom godišnjice potpisivanja Međunarodne konvencije UN-a o pravima djeteta. 

Vezani članci Slika nije dostupna Foto: Vjenčali se Monika Kravić i Mario Mamić Slika nije dostupna Bebić: 'Zašto bi netko tukao Luku Modrića, mog imenjaka?!'

Nagrade su dodijeljene u četiri kategorije: grupno humano, individualno humano, grupno hrabro i individualno hrabro djelo. 

Želja organizatora je okupljanje mladih junaka koji su pomogli starijima, nemoćnima, prijateljima, životinjama, nepoznatima, često spašavajući tuđe živote i nerijetko ugrožavajući vlastite.

U svečanom programu 'Nipetnišest' sudjelovali su eminentni glazbenici E.N.I., Elemental, Marko Tolja, Letu štuke i dr. te osobe iz javnog života kao prezenteri, a voditelji su bili Monika Kravić i Nenad Hervatin.

Nagrađeno je mnogo djece u četiri kategorije no najupečatljivija djela dolaze iz kategorije za hrabro individualno i hrabro grupno djelo.

Tako su Antonela i Antonio Mladecki pomogli svojoj majci u porodu male sestrice kod kuće.

Emanuel Klobučar je ugrozio svoj život spasivši osmogodišnju djevojčicu od sigurnog utapanja u Dravi.

Ivan Kovačević je spasio život djevojčici Valentini Arvaj koju bi udario automobil da on nije naišao, a pri tome se jako ozlijedio.