Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nastavljajući tradiciju dugu šest desetljeća, američki predsjednik George W. Bush u utorak je u Ružičnjaku Bijele kuće udijelio predsjednički oprost paru nacionalnih purana za Dan zahvalnosti, što će im donijeti miran nastavak života u Disney Worldu.


Na prigodnoj svečanosti Bush je objavio kako su purani dobili imena "May" i "Flower", odabrana na web natječaju Bijele kuće.

Vezani članci Slika nije dostupna FOTOGRAFIJE KOJE SE RIJETKO VIDE: Ležerno druženje predsjednika Slika nije dostupna Der Spiegel greškom objavio osmrtnicu Georgea Busha starijeg

"To je svakako bolje od imena koje je predložio potpredsjednik (Dick Cheney) - 'Ručak' i 'Večera'," našalio se Bush.

Purani kojima je ove godine pripala čast da izbjegnu sudbinu milijuna pripadnika njihove vrste koji će završiti na blagdanskim stolovima za "Thanksgiving", dolaze se farme u Duboisu, Indiana, i uzgojeni su pod paskom predsjednika Nacionalne udruge uzgajivača purana Teda Segera.

Nakon svečanosti u Ružičnjaku Bijele kuće, purani će prvom klasom odletjeti za Disney World u Orlandu na Floridi, gdje će predvoditi Disneyevu Thanksgiving paradu, i potom živjeti u Mickeyevoj seoskoj kući u parku Čarobno kraljevstvo.

"Neka prožive ostatak svojih života u blaženom glasanju i neka svi Amerikanci uživaju blagdan ispunjem ljubavlju i mirom", kazao je Bush.

Nakon što dostignu konzumnu veličinu, očekivani životni vijek bijelih uzgojnih purana, kao što su "May" i "Flower", je oko godinu dana.

Američki je predsjednik poručio kako su za blagdan Thanksgivinga, povezan sa žetvenim svečanostima, Amerikanci zahvalni za bogatu žetvu koja je dovoljna velika da nahrani sve njih i još milijune drugih, za građane koji pomažu potrebitima, za zaposlene koji osiguravaju prosperitet zemlje, i posebno za vojnike koji jamče sigurnost Amerikanaca.