Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Španjolci su u zadnjih 20 godina u prosjeku porasli i sad su visoki kao i drugi Europljani, ali su ujedno skloniji debljanju, prema istraživanju objavljenom u petak.


Istraživanje je provedeno u pet sveučilišnih bolnica među 32.000 ispitanika koji su se u njima liječili u zadnjih 20 godina. Ono pokazuje da su muškarci u prosjeku viši za 1,4 do 3,4 cm, a žene za 2,6 do 4,2 cm.

Vezani članci Slika nije dostupna Balon pao u more, tri Španjolca spašena Slika nije dostupna VIDEO: Dramatično spašavanje turista iz divlje rijeke

Španjolci su se tako približili ostatku Europljana, zaključuje
ravnatelj pedijatrijskog odjela u bolnici Vall d'Hebron u Barceloni, u Kataloniji, Antonio Carrascosa, osim Nijemaca, Nizozemaca i Šveđana koji su veći od prosjeka.

Carrascosa, koordinator istraživanja, izrazio je zabrinutost za drugu stranu izvješća koje pokazuje da su Španjolci, napose muškarci, skloni prekomjernoj težini, slično tendenciji u Sjedinjenim Državama i nešto više nego u ostalom dijelu Europe.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju