Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Australac koji se iz grada nedavno preselio na tropski sjever kontinenta ostao je namalo iznenađen kada je utvrdio da su mu "cimeri" šestmetarski piton i njegova tri metra duga životna družica.


James Kinniburgh otkrio je da pitoni podvrste Amethystine žive u krovu njegove kuće u Cairnsu, objavila je u subotu agencija AAP.

Vezani članci Pusta ulica u Adelaideu, prijestolnici Južne Australije, nakon što je uvedeno strogo zatvaranje Ovo se zove lockdown: Izolirali cijeli grad od ostatka kontinenta jer bilježe porast zaraženih Redovi za testiranje, Sydney Opet uvedena stroga karantena: Uoči Božića ukinuli veći dio restrikcija pa u dva dana zabilježili drastičan porast broja zaraženih

- Umro sam od straha. Znate, ja sam iz Sydneya. Ovdje sam već tri godine i nikada ništa slično nisam vidio, izjavio je Kinniburgh.

No, tu nije bio kraj lošim vijestima. Naime, rendžeri su mu rekli da, budući da u krovu nema rupe kroz koju bi se čovjek mogao uvući, nema druge nego da se navikne na svoje "cimere" jer ne postoji način da ih se izvuče van.

Budući da zajedno teže oko 150 kilograma, Kinniburgh sada strahuje da bi pitoni mogli kroz krov pasti u njegov dnevni boravak. Osim toga, brine ga spoznaja da su njegovi "ukućani" tek mladi pitoni koji se još razvijaju budući da ta vrsta pitona može dosegnuti dužinu od čak osam metara.

No, rendžeri ga uvjeravaju kako nema razloga za strah, jer se pitoni strašno boje ljudi i čine sve da ih izbjegnu.