Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Piton na slici uhvaćen je u silent valley ranchu u Južnoarfičkoj Republici. Gladna životinja uhvatila je impalu, životinju iz porodice antilopa, zadavila ju i u jednom komadu progutala. Punog trbuha, zmija čija veličina premašuje 4 metra, na izlasku iz ranča zaplela se u žicu pod naponom.


Piton je najveća zmija u Africi koja se hrani sisavcima i pticama. Njezin ugriz nije otrovan, ali je izrazito bolan. Liježe jaja veličine teniske loptice koje polaže u skrivene rupe pod drvećem. Ženka pitona potom svojim tijelom grije i štiti jaja.

Vezani članci Piton Monty Piton Monty progutao cijeli ručnik za plažu, veterinarska ordinacija objavila snimku izvlačenja Kraljevski piton, ilustracija Gdje je Zoe? Još traje potraga za ženkom kraljevskog pitona koja je odlutala iz dvorišta u Markuševcu

Zmija sa slike zadavila je pa progutala impalu. Nesreća ju je snašla na izlasku iz ranča kada se zaplela u zaštitnu žicu.

Ubijenog pitona mještani su razapeli i u njemu pronašli cijelu netom progutanu impalu. 

Piton ubija tako da se omota oko svojih žrtava te ih stiskanjem zadavi. Nakon toga ih guta  počevši od glave. Nakon što u potpunosti proguta svoj plijen, piton se povuče u zaklonjeno mjesto kako bi na miru probavio obrok.