Obavijesti Pretražite Navigacija

Papiga daje "instrukcije iz psovanja"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Barney, 7-godišnja plavo-žuta ara, ne samo da barata 'sočnim' rječnikom kojim je do sada 'počastila' i vikara i policajce i turiste, nego svoje 'znanje' prenosi i na ostale ptice u utočištu za divlje životinje u kojem živi.

Kad je 2005. utočište posjetilo izaslanstvo lokalne samouprave, Barney se prvo 'okomio' na gradonačelnicu. Rekao joj je da odj***, a potom se okrenuo vikaru i dvojici policajaca i rekao "I vi također možete odj***. A sada si je zadao zadatak svoje znanje podijeliti i s drugim papigama. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "TATA JA SAM GLADAN" Potresna priča iz tramvaja koja je mobilizirala građane brzinom munje Slika nije dostupna Stručnjakinja za komunikaciju Što su Plenković, Milanović i Petrov u govorima otkrili o sebi

"Znao sam da Barney zna psovati, ali ovo što se dogodilo je upravo šokantno. Čim okrenemo leđa, on druge dvije papige uči psovati", rekao je vlasnik utočišta Warwickshire Wildlife Geoff Grewcock. 

Za učenike si je izabrao Sama i Charlieja, petogodišnje sive žakoe s kojima dijeli kavez u dnevnoj sobi g. Grewcocka. 

"Sad cijeli dan samo psuju jedni druge. Meni ne smeta, ali baš smo pazili što govorimo pred drugim pticama da ne bi postale kao Barney. Nisam mislio da će od njega naučiti baš te riječi. Imamo još jednog žakoa koji kada počnu psovati viče "Ušutite, ušutite!!", no oni se na njega uopće ne obaziru".

"Psovke je naučio od bivšeg vlasnika. Pokušali smo sve da ga odviknemo od te ružne navike, a sada je počeo davati i instrukcije".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene