Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kako bi se spriječile negativne posljedice ugrađivanja silikona, stručnjaci su osmislili silikone obložene titanom. Implantate je već testiralo 80 žena, a u 'redu' za testiranje čeka ih još 3.000.


Studija provedena u Australiji pokazala je da implantati obloženi titanom, koji se već koristi kod umjetnih kukova, mogu spriječiti neželjene posljedice nakon operacije.

Vezani članci Silikoni Implantati u grudima spasili je od sigurne smrti - ovo nije prvi put da medicina bilježi takvo što Slika nije dostupna Bez gaćica na klupi u parku - Pogledajte kakve je reakcije izazvala!

Tkivo, naime, može reagirati na standardne silikonske implantate, pa je oporavak od operacije nerijetko vrlo bolan. No, australski doktori tvrde da će mikroskopska zaštitna obloga od titana spriječiti mogućnost neželjenih posljedica, tj. svesti ih na minimum.

"Ideja je da tijelo prepozna titan, a ne silikon i tada neće neželjeno reagirati. To je velik problem, pa je vrlo uzbudljivo pronaći rješenje kako bi se tako nešto izbjeglo", rekao je dr. Daniel Fleming, voditelj istraživačkog tima u Melbourneu.

Više od 3.000 žena prijavilo se na listu čekanja kod australskih estetskih kirurga kako bi sudjelovalo u testiranju novih implantata, a koje će trajati najmanje godinu dana. Na njih 80, oparacija je već obavljena i rezultati su i više nego dobri.

Oko 7 posto žena u Australiji pati od neželjenih posljedica nakon povećanja grudi.