Dva mala sumatranska tigra u bolnici za životinje na Sumatri postali su nerazdvojni prijetelji s dvije bebe orangutana što je potpuno u suprotnosti sa 'slaganjem' tih vrsta životinja u prirodnom okruženju.


Prijateljstvo petomjesečnih beba orangutana, Nie i Irme, s  mjesec dana starim tigrovima Demom i Manisom zaista je nevjerojatno.

Vezani članci Slatki prizori ''Ono kad jedva čekaš podijeliti slike djeteta'': Mama objavila urnebesni video koji nasmijava milijune Spasioci tragaju za preživjelima Strašna tragedija na Sumatri: Autobus sletio u rijeku, najmanje 25 poginulih

Mladunčad ugroženih vrsta životinja zbiližila su se u bolnici zoološkog vrta Taman Safari. 

Nakon što su ih nedugo nakon rođenja majke napustile, vesela četvorka je nerazdvojna. Ne odvajaju se ni kada idu na spavanje. Čuvari tvrde kako među neobičnim prijateljima nikada nije bilo 'razmirica'.

'Kako su veoma maleni dopuštamo da se igraju. No kada odrastu bit će ih nužno razdvojiti kako bi se naučili na način života koji im je potreban za opstanak u prirodi' kaže veterinarka Retno Sudarwati. 

Stručnjaci trde kako je u prirodi svega još 700 sumatranskih tigrova, dok je orangutana ostalo 60 tisuća, a i njihov se broj brzo smanjuje.