Djelatnici izraelskog restorana Avazi napravili su kebab na ražnju dug 3 i pol metara kako bi postavili novi Guinnessov rekord na izraelski Dan nezavisnosti.


Glasnogovornik restorana, specijaliziranog za mesna jela, kaže kako je događaj organiziran kako bi uveličali proslavu 59. izraelskog Dana nezavisnosti. 

Vezani članci Meso Muškarac u meso u supermarketima ubrizgavao nepoznatu tvar: "Trenutno nije poznato koliko je predmeta kontaminirano" Kebab, ilustracija (Foto: Sven Hoppe/dpa /DPA/PIXSELL) Slovenija povlači 12 tona kebaba iz Poljske, meso je isporučeno i Hrvatskoj

Izraelci tradicionalno za Dan državnosti s obitelji odlaze na izlete u prirodu i roštiljaju. 

'Sljedeći tjedan izraelski je Dan nezavisnosti, a Izraelci za taj dan obožavaju jesti meso s roštilja. To je razlog zbog kojeg smo radili kebab', objašnjava  Yigal Danino, glasnogovornik restorana. 

Kuharima su bila potreban dva sata da pripreme meso za roštilj, oko pola sata se pekao, a najmanje troje ljudi trebalo je nosilo 3 i pol metra dugačak i 7 kilograma težak kebab. Roštilj se pekao u jednom komadu, a od njega je dobiveno oko 30 porcija. 

Cijeli događaj motrila je ekipa Guinnessa. 

'Danas želimo napraviti najdulji kebab na svijetu' postaviti Guinnessov rekord', kaže Yigal Danino.