Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mladi nizozemski arhitekt konstruirao je leteći krevet koji nad zemljom lebdi pomoći magnetskih sila i stoji impozantnih 1,2 milijuna eura.


Janjaap Ruijssenaars dobio je inspiraciju za krevet, kojeg je
razvijao punih šest godina i koji osim kao ležaj može poslužiti i kao stol za blagovanje, iz legendarnog filma Stanleya Kubricka iz 1968. godine "2001: Odiseja u svemiru".

Vezani članci Slika nije dostupna Svoj krevet večeras ćete dijeliti s 10 milijuna ovih Slika nije dostupna Biste li pristali na ovakav posao? Plaćaju mu 18 tisuća dolara za ležanje u krevetu

"Bez obzira na to gdje ste, sva arhitektura ovisi o gravitaciji.
Zanimalo me mogu li napraviti predmet, zgradu ili dio pokućstva kojim će upravljati neka druga sila", rekao je Ruijssenaars.

Magneti pričvršćeni za pod i za krevet međusobno se odbijaju dižući krevet u zrak, a tanki čelični kabeli drže ga na jednom mjestu.

"Zasad još nije jako udoban", izjavio je mladi Nizozemac dodavši da bi prije uporabe trebalo straviti plahte i obući pidžamu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju