Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Japanac Takeru Kobayashi, zvan "Tsunami", jučer je pobjedio na Svjetskom prvenstvu u jedenju kobasica održanom u gradiću Sheboygan u američkoj saveznoj državi Wisconsin, postaviši novi svjetski rekord s pojedenih 58 kobasica u 10 minuta.


Na Svjetskom prvenstvu organiziranom u sklopu "Dana kobasica Johnsonvillea", najvećeg američkog proizvođača kobasica, sudjelovali su najviše rangirani natjecatelji u brzom jedenju iz cijelog svijeta, a fond nagrada iznosio je 23.000 dolara.

Vezani članci Školski hodnik, ilustracija (Foto: Goran Kovačić/ Pixsell) Nećete vjerovati zbog čega je jedna varaždinska škola evakuirana: Panika, povraćanje, vrtoglavice, a kad tamo... Vesna Bosanac, ravnateljica opće bolnice Vukovar (Foto: Dnevnik.hr) Ratni turizam u Vukovaru obara rekorde: "Ljudi dolaze vidjeti gdje se i na koji način stvarala Hrvatska"

Nitko od 15-ak sudionika finala nije se uspio ni približiti
uvjerljivom 28-godišnjem Kobayashiju koji već godinama pobjeđuje na prvenstvima u brzom jedenju hamburgera, hot dogova, pilećih krilaca i sličnim natjecanjima.

Drugoplasirani "rookie" Joey Chesnat u 10 minuta uspio je pojesti 45 kobasica, a treći Patrick Bertoletti 39 komada.

Većina natjecatelja jela je stojeći, gurajući s obje ruke po dvije ili više kobasica u usta, pomažući si s malo tekućine i s laganim gibanjem, nalik na trbušni ples.

Sva trojica prvoplasiranih srušila su prošlogodišnji svjetski rekord od 34 kobasice koji je držala Sonya "The Black Widow" Thomas koja ove godine nije stigla na natjecanje u Sheboygan u najboljoj formi.

Kobayashi, koji je za pobjedu nagrađen s 8.000 dolara, izjavio je nakon 58-me kobasice kako bi "mogao pojesti još puno toga" te objasnio kako mu je jedini trening "žvakanje i gutanje".

Međunarodna federacija najtjecateljskih jelaca (IFOCE), koja broji oko 3.000 članova, godišnje organizira oko 70 natjecanja, uključujući i Međunarodno prvenstvo u jedenju hot-dogova na Coney Islandu u New Yorku.