Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Japan je odredio neobičan položaj u vladi u svrhu promicanja animacije, imenovavši savršen lik za taj položaj - popularni crtani lik mačka robota po imenu Doraemon.


Ministar vanjskih poslova Masahiko Komura imenovao je mačka 'crtanim veleposlanikom', predajući lutki Doraemona službenu potvrdu na inauguracijskoj svečanosti, zajedno s njegovom najdražom slasticom, desecima palačinki od crvenog graha 'dorayaki', na golemom tanjuru.

Vezani članci Gradonačelnik Opatije Dujmić u društvu francuskog veleposlanika u Hrvatskoj Gradonačelnik prekršio epidemiološke mjere, večerao s francuskim veleposlanikom: "Bilo bi neprimjereno odbiti" HGSS traga za Poljakom na Biokovu - 2 Veleposlanik Poljske: "Zahvaljujem svima koji su pokazali veliko srce u potrazi za našim državljaninom, nikada to nećemo zaboraviti"

Komura je lutki kazao kako se nada da će posvuda promicati japanske crtane filme 'anime'.

'Doraemon, nadam se da ćeš putovati svijetom kao veleposlanik anima kako bi produbio razumijevanje za Japana među ljudima i učinio da oni postanu naši prijatelji', rekao je Komura plavo-bijelom mačku.

Ministarstvo planira ove godine prikazivati serijal filmova o Doraemonu u Singapuru, Kini, Francuskoj i drugim japanskim diplomatskim misijama diljem svijeta.

Doraemon je, snimljenim glasom glumice Wasabi Mizute, izrazio nadu da će 'kroz svoje crtiće ljudima u inozemstvu prenijeti što misle obični Japanci, te kakav životni stil i budućnost žele izgraditi'.