Obavijesti Pretražite Navigacija

Irina kupila dvorac Sutvid?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čak milijun kuna poreza uplaćeno je na račun Općine Janjina, najmanje pelješke općine smještene u srcu poluotoka, za prije nekoliko mjeseci diskretno obavljenu kupoprodaju 118 godina starog zapuštenog dvorca.

Potvrdilo je to govorkanja da je četvrtina polutoka Grad u uvali Sutvid kupljena za gotovo tri milijuna eura, piše Večernji list.

Pročitajte i ovo Novi Marof: Radnici poginuli na sanaciji dvorca Sve službe na terenu Tragedija kod Novog Marofa: Poginula dvojica radnika kod dvorca Bela, zatrpala ih zemlja. Jedan je imao samo 22 godine Ivica Todorić (Foto: dnevnik.hr) "IMAO SAM TROŠKOVE" Todorić na pitanje o golemoj imovini: "Ja nemam apsolutno ništa!" Bago: "Imate dvorac..." Todorić: "Kakav dvorac?"

A boravak Irine Maladine na parceli površine 36.108 četvornih metara potaknuo je govorkanja da bi obitavalište kapetana, brodovlasnika, veleposjednika i janjinskog načelnika te narodnog zastupnika na dalmatinskom Saboru u Zadru s kraja 19. stoljeća, Stijepe Bjelovučića, moglo postati utočištem s dvije milijarde kuna utješene bivše supruge ruskoga naftnog magnata Romana Abramoviča. 

Papiri 'skrivaju’ Irinu?

U Dračama, gdje se uvala Sutvid nalazi, neki govore da se Irini kad je ondje bila potkraj svibnja, nije previše svidjelo ono što je vidjela. Drugi su pak uvjereni da nije tako. Kažu da je na obalu svog budućeg ljetnikovca, gdje se zadržala 15-ak minuta, došla u lincolnu što ga je unajmila u Metkoviću.

 A kada su u tamošnjem akvatoriju prije nešto više od mjeseca mještani vidjeli usidrene dvije bijele jahte dugačke više od 20 metara, bili su uvjereni da to bogatašica iz daljine promatra jer se tada nitko od svite nije uputio ka kopnu na kojem je dvorac Sutvid (poznatiji kao “Kapetanova kuća”), oko tisuću četvornih metara obale, staje, šuma...

Pa ako je Irina Maladina uistinu nova vlasnica toga zaštićenog prostora s kulturnim dobrom (ostaci crkvice Svetog Vida) na kojem nije dopuštena nikakva gradnja, teško je to i dokazati jer je ugovor kojim su obitelj Marije Buble i njihov rođak Zlatan Stipković prodali svoje nasljedstvo proglašen tajnim. Tako su na vlasničkim listovima parcele na kojoj su bili suvlasnici još uvijek zavedena njihova imena, nisu promijenjene ni adrese na računima za komunalije, niti je ime novog vlasnika bilo upisano na uplatnici kojom je plaćen porez.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene