Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iranski predsjednik Mahmoud Ahmadinejad otvorio je svoj blog, odnosno internetski dnevnik. U prvom je postu opisao svoje teško djetinjstvo, a čitateljima je postavio pitanje misle li kako Sjedinjene Države i Izrael žele započeti treći svijetski rat.


Mahmoud Ahmadinejad, čiji govori vrve anti američkom retorikom također je opisao kako je ljut zbog američkog miješanja u unutarnju politiku Irana koja je počela još dok je on sam bio u osnovnoj školi. 

Vezani članci Slika nije dostupna Iranski predsjednik čestitat će Božić na britanskoj televiziji Slika nije dostupna Sastali se Chavez i Ahmadinedžad

"U to vrijeme život u gradu bio je savršen, a ja sam rođen na selu u siromašnoj obitelji'', napisao je na stranicama u petak.

Ahmadinejad opisuje kako ga je unatoč odrastanju u siromašnoj obitelji iz takvog života izvukao uspjeh u školi. 

Adresa www.ahmadinejad.ir  povremeno nije dostupna zbog velikog broja zainteresiranih posjetitelja. Postovi su dostupni na perzijskom, arapskom, francuskom i engleskom jeziku.

Pojedini stručnjaci smatraju kako na ovaj način iranski predsjednik pokušava istražiti potporu za svoju politiku suprostavljanja SAD-u. 

"Mislite li da Sjedinjene Države i Izrael napadajući Libanon započinju treći svjetski rat?'' pitanje je u anketi koju je predsjednik postavio na svojim stranicama, a čitateljima je ponudio jednostavne odgovore ''da'' i ''ne''. 

Uz to Ahmadinejad se osvrnuo i na krvavi rat Irana i Iraka koji je trajao osam godina, a on je sam bio u redovima revolucionarne vojske. 

Shvativši kako se za prvi put naširoko raspisao, post je završio riječima: ''drugi put ću pokušati biti jednostavniji i kraći''.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju