Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Članovi Paganske federacije proteklih se dana mole za kišu koja bi isprala crtež Homera Simpsona nacrtanog pokraj diva Cerna Abbasa, simbola plodnosti.


50-metarski crtež diva Cerne Abbasa, čovjeka s erekcijom, stoljećima je star, a nalazi se u poljima kod Dorseta u Engleskoj. Obožavan je od strane Paganske Federacije koja mu pridaje osobine božanstva štujući ga kao simbol plodnosti.

Vezani članci Tvornica DIV grupe (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Kninska tvornica u kojoj su tragično preminula dvojica radnika neprekidno krši zakone: Inspekcija ih prijavila čak 14 puta Slika nije dostupna Sretan 20. rođendan!

Prikaz Homera nacrtan je za promociju filma o obitelji Simpson. Homer je u gaćama i jede krafnu. Crtači su koristili boju koja će se razgraditi kad padne kiša.

No to nije zadovoljilo članove Paganske Federacije. 

'Nadali smo se suhom vremenu, no mislim da sam sada promjenila mišljenje. Sada se nadamo čudesnoj kiši', izjavila je Ann Bryn-Evans, jedna od predsjednica Federacije.

'Ne mogu vjerovati da su dobili dozvolu za takvo nešto' naglasila je Bryn-Evans.

No ovo nije prvi put da je div, simbol plodnosti, upotrijebljen za promotivne svrhe. Već su ga koristili za reklamiranje kondoma, traperica, pa čak i bicikla.

Tijekom Drugog svijetskog rata, div Cerne prekriven je kako ga njemačka vojska ne bi koristila kao oznaku.

Nakon toga div je otkriven, a travu se redovito kosi.

Još uvijek je otvorena znanstvena rasprava o vremenu nastanka crteža.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju