Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hollywoodski privatni detektiv Anthony Pellicano proglašen je krivim pred federalnim sudom u Los Angelesu zbog uporabe prisluškivanja i drugih nezakonitih metoda kod prikupljanja informacija za svoje bogate i slavne klijente, upletene u rastave braka i pravne sporove.


Nakon dvotjednog vijećanja porota je proglasila 64-godišnjeg Pellicana krivim po 76 od 77 točaka optužbe, uključujući za iznudu, urotu za iznuđivanje, prijevaru, lažno predstavljanje, prisluškivanje telefona i posjedovanje naprave za prisluškivanje, izvijestio je Fox News TV.

Vezani članci Slika nije dostupna Jeste li stvoreni za detektiva? Pokušajte riješiti sljedeće zagonetne slučajeve Slika nije dostupna MISTERIJ SE NASTAVLJA - Zrakoplov je pronađen, ali gdje su tijela?

Pellicano i četvorica suoptuženih u optužnici se terete da su prisluškivali telefone i podmićivali policiju i radnike telefonskih kompanija kako bi provjeravali hollywoodske zvijezde, filmske mogule i druge. Slučaj je otkriven kada je Anita Busch, tada novinarka Los Angeles Timesa, pronašla prijeteću poruku na vjetrobranu auta, a kasnije otkrila da joj je telefon prisluškivan.
Tijekom dva mjeseca izvođenje dokaza, tužitelji su tvrdili da je Pellicano osmislio vrlo djelotvornu mrežu sakupljača ilegalnih informacija koje su pomogle njegovim klijentima da odnesu prevagu u građanskim parnicama ili da se izvuku nekažnjeno u kaznenim predmetima, za što im je naplaćivao najmanje po 25.000 dolara.

Pellicano, koji se na suđenju branio sam, tvrdio je kako je djelovao potpuno samostalno, kao "usamljeni rendžer".

"Pellicano je jedini odgovoran. To je jednostavna istina", rekao je u sudnici, govoreći o sebi u trećem licu.

Pellicano je izveo samo jednog svjedoka obrane, a svjedoke optužbe jedva da je pokušao protuispitivati, a svoje praktično odustajanje od obrane objasnio je željom da zaštiti privatnost klijenata.

Tužitelj je Pellicanovu taktiku opisao kao kombinaciju skupljanja 'prljavog veša', blaćenja i ocrnjivanja.

Slučaj je uključivao prisluškivanje nekoliko poznatih osoba, poput komičara Garrya Shandlinga, glumaca Sylvestera Stallonea i Keitha Carradinea te filmskog producenta Charlesa Rovena.

Na popisu Pellicanovih klijenata su, među ostalima, bili direktor Paramount Picturesa Brad Grey, glumački agent Michael S. Ovitz i muzički menadžer Freddy DeMann.

Prvotno je bilo optuženo 14 osoba, od kojih je sedam priznalo krivnju za krivokletstvo i urotu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju