Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki izumitelj John Cornwell napravio je hladnjak koji 'ispaljuje' ohlađene limenke piva lijenim pivopijama.


Hladnjak se aktivira daljinskim upravljačem pri čemu se pokrene mehanizam čija je funkcija podići limenku prije izbacivanja.

Vezani članci Snijeg u Dalmaciji - 1 Nakon kratkog predaha od kiše u nekim krajevima moguć i snijeg: Neki će uživati na zubatom suncu Snijeg, ilustracija Stisla zima: Slijede konkretniji minusi, hladan sjeverac, a moguć i tanki snježni pokrivač u nizinama

Dizalo dostavi limenku u elektronički katapult koji se rotira sve dok ne nacilja svoju žednu metu.

Katapult tada izbaci limenku do čak tri metra udaljenog pivopije.

U ovaj 'pametan' hladnjak stanu 24 hladne limenke, što bi, pretpostavljamo, trebalo biti dovoljno i najstrastvenijim pivskim ljenčugama.

John (22), koji je nedavno diplomirao na sveučilištu u Sjevernoj Karolini, kaže kako mu je ideja za ovaj izum došla zbog situacija u kojima je, udobno zavaljen na kauču, poželio popiti pivo, ali da ga ne mora sam uzeti.

'Pomislio sam kako bi bilo dobro da pivo dođe k meni umjesto da ja moram ići po njega', rekao je John. 'Otprilike tri mjeseca kasnije imam automatizirani hladnjak pun hladnog piva koje mi uistinu samo dolazi', zadovoljno kaže mladi Amerikanac.

Dodaje kako postoji malena opasnost da limenka, prilikom katapultiranja, pogodi metu u glavu, ali to je sitnica koja će nestati nakon što se stekne praksa u hvatanju.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju