Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki predsjednički kandidati, Hillary Clinton i Barack Obama, u predizbornoj kampanji pokazuju zvjezdane osobine, no zvjezdana imena imaju i u obiteljskim stablima.


Najnovije istraživanje pokazuje kako je Hillary u daljnjem rodu s Angelinom, a Obama s Bradom Pittom i još nekim slavnim osobama.

Vezani članci Slika nije dostupna Obama pobjedio Hillary za sedam glasova Slika nije dostupna Clinton ponovno u vodstvu pred Obamom

Povijesno genealoško društvo Nova Engleska (NEHGS), sa sjedištem u Bostonu, izradilo je studiju u kojoj se posebna pazornost obraća na slavna imena u obiteljskim stablima predsjedničkih kandidata. 

Istraživanje je pokazalo da je senator Barac Obama, čija je majka iz Kansasa, u daljnjem rodu s najmanje šest bivših američkih predsjednika uključujući Georgea W. Busha i njegovog oca, Geralda Forda, Lyndona B., Johnsona, Harryja  Trumana i Jamesa Madisona. U Obaminom obiteljskom stablu ističe se i ime poznatog holivudskog glumca Brada Pitta. 

Njegova protivnica, senatorica New Yorka Hillary Clinton, dijeli korijene s partnericom Brada Pitta, Angelinom Jolie. Hillary i Angelina rođakinje su u devetom koljenu.  

No, iz NEHGS-a kažu kako tu ne staje popis slavnih osoba koje su u rodbinskoj vezi s Hillary Clinton. Ona gene tako dijeli i s Madonnom, piscem Jackom Kerouacom te s Camilom Parker-Bowles, suprugom princa Charlesa. 

Znanstvenici iz NEHGS-a republikanskom kandidatu Johnu McCainu pronašli su jedino rodbinsku vezu, i to u šestom koljenu, s Laurom Bush.