Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki glumac Richard Gere u petak je zatražio da mediji "prekinu cirkus" oko njegova nedavnog javnog poljupca bollywoodske glumice Shilpe Shetty, objasnivši kako se to dogodilo zbog njegova nepoznavanja lokalne kulture.


Indijski je sud, poljupce ocijenio opscenim činom u javnosti, naredivši Gereovo uhićenje. Gereovi poljupci u javnosti pokrenuli su i niz prosvjeda diljem Indije.

Vezani članci Slika nije dostupna Richard Gere rasplakao se zbog sudbine jednog psa Slika nije dostupna Richard Gere poziva američku vlast da izvrše pritisak na Kinu

Na prošlotjednoj manifestaciji održanoj u Bombaju, čiji je cilj bio širenje svijesti o AIDS-u, Gere je najprije poljubio Shetty u jednu ruku, zatim u drugu, a potom je prebacio preko ruke kao na plesnom podiju, te je još jedanput poljubio u obraz.

"Moje nespretno ponašanje posljedica je mojeg nepoznavanja indijskih običaja", rekao je Gere u poruci koju je započeo rečenicom: "Moji dragi indijski prijatelji".

"Iskreno, nedavna medijska hajka zatekla me potpuno nespremnog", kazao je novinarima. 

Objasnio je da mu namjera nije bila nikoga uvrijediti nego sudjelovati u jednom korisnom humanitarnom događaju.

Glumac, koji je dugi niz godina budist, često posjećuje Indiju gdje se sastaje s Dalaj lamom koji živi u egzilu u sjevernom dijelu te zemlje.