Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Muzej čudnih i neobičnih izložaka otvoren je na Times Squareu, a na otvorenju se okupilo i mnogo onih koji bi i sami mogli biti eksponati, poput žene s najdužim noktima na svijetu.


- Želimo pokazati čudne i neobične stvari. Želimo da ovdje doživite zanimljive trivijalnosti koje možete prepričavati prijateljima. Ali i da vidite, pa čak i dodirnete stvari koje u životu vjerojatno nikad ne biste, objašnjava Bob Masterson, predsjednik Ripley Entertainmenta. 
 
Životinjske i ljudske neobičnosti koje su oduvijek bile privlačne mnoštvu, najčešće na tradicionalnim sajmovima i u cirkusima, imaju svoju povijesnu i društvenu vrijednost. Ovim muzejom dobile su i konačnu potvrdu, a izvođači priznanje.

Vezani članci Golub, ilustracija Njemačka vojna poruka stara čak 110 godina pronađena u aluminijskoj kapsuli, kustos muzeja oduševljen: "Ajme, takav je nalaz izuzetno rijedak" Slika nije dostupna Kennedyjev muzej u Berlinu

- Za ljude u ovom poslu, ljude koji su zabavljači na sajmovima i varijetetima, za nas koji se bavimo neobičnom i graničnom umjetnošću, za razliku od klasične umjetnosti, poput plesa i pjevanja, ovo je naša ostavština, naš doprinos povijesti. Ovako će nas pamtiti u budućnosti, kaže Čovjek-Gušter.
 
Koliko su ovakve neobičnosti utjecale na naše živote - prisjetite se samo priča iz djetinjstva o nevjerojatnim stvarima, koje su uvijek počinjale s - nećeš mi vjerovati što sam vidio... Ripleyjev muzej odaje počast upravo takvim pričama.