Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedna je Portugalka danas drugi puta u životu rodila u vozilu spasilačke službe, a porodio ju je isti vatrogasac kao i prije četiri godine!


"To je nevjerojatna slučajnost", rekla je sretna 28-godišnja majka. 

Vezani članci Lucija Lugomer (Foto: Instagram) Lucija Lugomer suprugu za Valentinovo poklonila najljepši mogući dar: "A lijepo sam ga pitala što želi..." Gašenje požara,ilustracija (Foto:Pixsell,Ivo Cagalj) Ugašen požar kod Solina, vatrogasci se s vatrom borili cijelu noć

"Kad je zazvonio telefon u 1.34, ja sam bio dežuran i odmah sam se s kolegom odvezao u Santa Marinhu do Zezere na sjeveru zemlje, gdje nas je čekala mlada žena koja je imala snažne trudove. 

Smjestili smo je u vozilo, no nakon prijeđenih 16 km, trudovi su postali toliko snažni da smo morali zaustaviti vozilo i pomoći pri porodu. 

Nakon 45 minuta začuo se plač ženskog novorođenčeta. 

U bolnici su nam rekli da smo sve obavili kako treba", uzbuđeno je i ponosno ispričao mladi vatrogasac Jose Alves.

Vozilo je krenulo prema najbližoj bolnici u Penafielu, koja je od Santa Marinhe do Zezere udaljena 55 km. 28-godišnja Portugalka 2004. godine već je rodila jedno svoje dijete u vozilu spasilačke službe, uz pomoć istog vatrogasca, Josea Alvesa.

"Uistinu je velika slučajnost da sam od stotinu zaposlenih
vatrogasaca ponovno u službi bio baš ja", ispričao je, u šali kazavši kako je novi "posao" već počeo obavljati rutinski.