Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedan je velški bračni par svojoj djeci odlučio dati imena inspiriran nazivima starogrčkih, starorimskih i egipatskih bogova, heroja, vođa, careva, pokrajina...


35-godišnja Elaine Romaeo i njezin 51-godišnji suprug Tony imaju petero djece, a šesto je na putu.

Vezani članci Slika nije dostupna Otkriven misterij koji je od svog otkrića zbunjivao znanstvenike - Evo tko ga je napravio! Slika nije dostupna Oni su heroji: Spasili tuđe živote bez razmišljanja!

"Činilo mi se da bi bilo lijepo djeci dati neka manje dosadna i uobičajena imena od primjerice, Jack, Oliver ili Daniel. To jesu lijepa imena, ali mi smo željeli nešto drukčije", rekao je za britanske medije Tony.

Najstarijem su sinu nadjenuli ime Romeo Casanova Valentino (12), njegovoj godinu dana mlađoj sestri Venera Valentina, godinu dana mlađoj desetogodišnjakinji Angela Afrodita, trogodišnjoj djevojčici Izida Isa (starogrčka pokrajina), i za sada najmlađem dvogodišnjem sinu Ahil Spartak Mars.

Za šesto nerođeno dijete, a ultrazvukom je ustanovljeno da će biti sin, već su donijeli odluku o imenu. Dječačić će ponosno nositi ime triju rimskih careva - Cezar August Konstantin.

"Prelistao sam neke povijesne knjige i pronašao prekrasna imena. Prvome smo sinu nadjenuli ime Romeo po Shakespeareu, a kćerki Venera Valentina, no onda sam ustanovio da ima još zanimljivih imena u grčkoj, egipatskoj i rimskoj povijesti...", ispričao je.

"Kad su djeca krenula u školu, malo su nas čudno gledali. Učitelji su isprva bili iznenađeni, no sad su se navikli. Djeci smo objasnili podrijetlo njihovih imena i jako im se sviđaju, no svaki put kad zatrudnim rodbina me pita kako ću nazvati novorođeno dijete", ispričala je majka Elaine Romaeo.

"Jedino loše u svemu je što na olovkama ili šalicama nema dovoljno mjesta da bismo zapisali sva njihova imena, no s tim se uspijevamo nositi", našalio se pater familias Tony.