Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za razliku od Europe, u Americi je u modi jedan drugi nogomet. Osvajanje Super Bowla za Amerikance je jedna od najprestižnijih stvari u svijetu sporta, pobjednicima je osiguran poseban status.


Ovogodišnje prvake, New York Giantse primio je i predsjednik Bush te ponovno nasmijao okupljeno društvo.

Vezani članci Slika nije dostupna Papa će posjetiti newyorški 'Ground Zero' Slika nije dostupna New York Times: Bushev plan za Irak 'izgubljena bitka'

Audijencija u Bijeloj kući priređena je za prvake koji su do naslova stigli suprotno svim prognozama. Autsajderi s početka sezone u finalu su pobijedili New England Patriotse, a na trijumfalnom putu pali su i Dallas Cowboysi, momčad za koju navija i sam predsjednik. 

Navijači Dallasa najvećim krivcem za poraz od Giantsa smatraju pjevačicu i glumicu Jessicu Simpson, koja je u vezi s "quarterbackom" Cowboysa Tonyem Romom. Kad god ga je uživo gledala, Romo bi odigrao očajno. Bushu dovoljno za zanimljivu ideju. 

"Poslat ćemo Jessicu Simpson na nacionalnu konvenciju demokrata', rekao je Bush.

Ako bi prisustvo lijepe Jessice jednako djelovalo i na Baracka Obamu, "operacija Simpson" mogla bi se proglasiti jednom od najuspješnijih u Bushova dva mandata.