Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stanovnici jednog meksičkog grada u pokrajini Chiapas uzeli su zakon u svoje ruke i iza rešetaka strpali gradskog delikventa – bika.


Naime, mještani više nisu mogli podnositi njegovo vandalsko ponašanje po gradu. Optužuju ga da im je uništio usjeve i dvije drvene trgovine.

Vezani članci Pronađen bik Joza - 3 Nakon dva tjedna pronađen odbjegli bik Joza, obećan mu je sretan život u društvu vrsnih krava Bik, ilustracija Odbjegli bik Joza je lociran: "Kontinuirano pratimo njegovo kretanje, no situacija je malo zahtjevnija"

Bik je trenutačno u zatvoru, gdje će i ostati dok njegov vlasnik ne plati svu štetu koju je napravio njegov ljubimac. Sudac će tako morati utvrditi koliko vrijede usjevi i dvije drvene trgovine.

Njegov vlasnik kaže da neće platiti ni centa više od 200 funti, iznos koliko je platio za bika kada ga je kupio. Moises Santiz kupio je bika krajem prošle godine. Kaže da ga je ostavio vani na ispaši, a početkom ožujka on mu je pobjegao. Pronađen je zavezan ispred kuće ljutitog vlasnika kojem je uništio usjeve. Ovaj je bika uhvatio, zavezao te pozvao policiju.

Ovo nije prvi put da je neka životinja bila stanovnik zatvora. 

Isto se dogodilo i jednom psu, koji je zato što je ugrizao prolaznika u zatvoru proveo 12 dana. Njegov je vlasnik morao platiti kaznu za njegov izazak oko 9 funti.