Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sportski auto na fotografiji je zeleniji nego što mislite. Ne samo da energiju dobiva iz biljaka, već su i neki njegovi vanjski dijelovi izrađeni od nekoliko vrsta biljaka.'Biljni' sportski automobil izradio je student Ben King za 41.000 dolara na osnovi dizajna dr Kerry Kirwan, znanstvenice u Warwick Manufacturing grupi u Velikoj Britanij. Ben je izradio Eco One u jednom mjesecu.

Vezani članci Ilustracija - 7 Strava u Zadru: Muškarac (32) namjerno se autom zaletio u djevojku (19) - slomljena joj zdjelica Slika nije dostupna Sportski auto je grijeh?

Biljke koje je ovaj izumitelj upotrijebio pri izgradi zelenog automobila su krumpir, kora indijskih oraščića, uljana repica i konoplja. No, bez obzira na to, ovaj automobil postiže brzinu od 241 km/h.

Eco One je 95 posto biorazgradiv i može se reciklirati. Šasija je načinjena od čelika i metala koji se može ponovo koristiti.

Zaposlenici Manufacturing grupe kažu da su već pronašli nekoliko ljudi koji su spremni uložiti u njihov izum. 


Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju