Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što je austrijska policija zbog prometnih zastoja na saveznoj cesti B127 u gornjoj Austriji velikodušno osobnim vozilima s više putnika dozvolila da koriste prometni trak predviđen za bus, sudionici prometa sve češće koriste podli trik te na mjesta suvozača postavljaju gumene lutke.


Novi trik, kojim vozači stvaraju lažni dojam da se u njihovim vozilima nalazi više osoba, čime stječu opravdanje da koriste prometni trak za autobuse, otkriven je nakon što je policija zaprimila brojne tužbe sudionika prometa koji su se požalili da su, čekajući u koloni, pokraj sebe gledali jureća vozila s “gumenim putnicima”.

Vezani članci Slika nije dostupna Muškarac opsjednut jedenjem GUMENIH RUKAVICA!

“Mi smo vozačima htjeli izaći ususret, ali smo očito bili previše velikodušni, ako ne i naivni”, rekao je gornjoaustrijski policijski inspektor Josef Hackl, koji je najavio da će policija pojačati kontrole i vozače s gumenim lutkama u autu kažnjavati sa 20 eura.

“Prema zakonu im nemamo pravo oduzeti lutke, ali ih zato možemo kazniti. Uvjeren sam da naši policajci imaju dobre oči te da će znati prepoznati je li riječ o lutki ili čovjeku”, rekao je Hackl.

Dok policija pojačanim kontrolama pokušava stati nakraj tom neobičnom “fenomenu”, gornjoaustrijski dnevnik Oberösterreichische Nachrichten javio je da seks shopovi u regiji istodobno bilježe znatan porast prodaje gumenih lutaka.