Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slavni brazilski arhitekt Oscar Niemeyer predstavio je u Rio de Janeiru svoj projekt nazvan 'Kuća Pele', muzej koji prati karijeru slavnog brazilskog nogometaša okrunjenu s tri titule svjetskog prvaka.


Svjetski proslavljen arhitekt rođen 1907. primio je u svom uredu 67-godišnjeg Pelea i državnog guvernera Sao Paula Jose Serru.

Vezani članci Anthony Hopkins - 3 Bio je omiljen mnogima dok nije hladnokrvno odao jedan detalj iz svog privatnog života: "Svejedno mi je bilo" Slika nije dostupna Pelea napali i opljačkali huligani

Arhitekt je nogometašu poklonio skicu skulpture koja bi trebala biti postavljena u muzeju u lučkom gradu Santosu, gdje je Pele započeo svoju svoju profesionalnu karijeru.

'Peleova kuća će biti u obliku velike lopte promjera 10 metara s pristupnom rampom u koju će vas s ulaza pozivati Pele', opisuje Niemeyer.

U muzeju će se moći razgledati predmeti skupljeni tijekom njegove karijere poput trofeja, kopački, dresova, fotografija i sl.

Niemeyer, koji je nedavno proslavio 100. rođendan, se nada da će mu Pele i Serra pomoći sakupiti potrebna sredstva za gradnju muzeja. Prema prvim procjenama radi se o 16 milijuna reala, ili 6,1 milijun eura.