Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na sedmoj Reviji amaterskog filma RAF, koja će se održati od 30. ožujka do 5. travnja u zagrebačkom kinu "Grič", prikazat će se 315 filmova, od čega 220 u glavnom programu.


RAF tradicionalno prikazuje sve filmove pristigle na natječaj, bez prethodne selekcije. Filmovi su svih žanrova i podijeljeni u četiri kategorije - kratkometražni, srednjemetražni, dugometražni te filmovi za djecu i tinejdžere.

Vezani članci Kinodvorana, ilustracija Kako ćemo gledati filmove? Ako planirate u kino ove upute morate znati Kinodvorane, ilustracija Za njih lockdown još uvijek traje, a sudbina im je neizvjesna: "Sve ovisi o američkom tržištu..."

Organizatorica kategorije "Kids&Teens" Marija Ratković istaknula je visoku kvalitetu tridesetak filmova prijavljenih u taj program, napomenuvši da bi stariji autori mogli puno od njih naučiti.

Novost Revije je program "RAF preporučuje", u kojem će se prikazivati filmovi po izboru organizatora.

Prijašnjih godina posjetitelji su od nas tražili da napravimo izbor najboljih filmova, što po programskoj koncepciji ne možemo i ne želimo raditi, no ipak smo kroz novi program odlučili ponuditi svoj, subjektivni odabir, istaknula je Vanja Daskalović, programska koordinatorica RAF-a.

Popratni program donosi najzanimljivije radove studenata filmskih akademija u Prištini i Prizrenu, retrospektivu Mihovila Pansinija, osnivača kultnog Genre Film Festivala, te retrospektive mladog filmaša Luke Hrgovića, autora filma "Servus" o urušavanju Zagreba, i Rasima Karalića, čiji su filmovi redoviti na neamaterskim festivalima.

U suradnji s prijateljskim amaterskim filmskim festivalima iz Poljske, Srbije, Slovačke i Karlovca, u programu "RAF predstavlja", prikazat će se njihovi pobjednici.

Uz filmski program organizirat će se i edukativne radionice montaže za početnike, kratkog dokumentarnog filma, obrade zvuka i montaže "sirovog" video materijala samih posjetitelja.