Obavijesti Pretražite Navigacija

Nova TV spremna prijeći na HD emitiranje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
FER-ov projektni tim pod vodstvom mentorice prof. dr. sc. Sonje Grgić proveo je na Novoj TV ispitivanje kvalitete slike za različite norme analiziranja slike u sustavima televizije visoke kvalitete (HDTV).

S obzirom da su gledatelji oni kojima su televizijski uređaji namijenjeni, bilo je potrebno provesti i subjektivno ispitivanje kvalitete slike pri čemu gledatelji, mogu ocijeniti koji format najbolje odgovara njihovom oku.

Pročitajte i ovo Ilustracija VRAĆANJE RELEVANTNOSTI HRT je najavljivao novi model pretplate: Poznato je koliko će iznositi pristojba Slika nije dostupna Dražen Mavrić, direktor Nove TV 'Prihodi javne televizije od pretplate su veći od komercijalnog tržišta'

'Rješenje za problem tražili smo na sve strane, no jedino nam je Nova TV bila spremna pomoći i dati nam na korištenje vrlo vrijednu profesionalnu HD opremu. Izuzetno smo zadovoljni kvalitetom suradnje Nove TV i FER-a i nadam se budućem povećanju suradnje na istraživanju u inženjerskom televizijskom segmentu. Nova TV time je pokazala kako uz proizvodnju programa podupire znanstvena istraživanja i radove mladih stručnjaka, koja su se do sada uglavnom radila samo na javnoj televiziji', objasnio je voditelj projekta Matej Lončarić.

Ovo je prvi put da se u ovom dijelu Europe napravilo ovakvo iscrpno testiranje kvalitete slike u HDTV sustavima, kojim je potvrđeno je da je Nova TV jedina komercijalna televizija u hrvatskoj koja je spremna preci na HD emitiranje svojega programa.

Zadovoljni dobivenim rezultatima na Fakultetu ih planiraju publicirati u specijaliziranim tiskovinama, te predstaviti na jednoj od nadolazećih konferencija.

'Drago nam je da je istraživanje FER-a potvrdilo spremnost Nove TV na HD emitiranje koje će vrlo uskoro u potpunosti biti spremno.Naime, za otprilike mjesec dana pokrenut ćemo eksperimentalno emitiranje. Sva oprema u koju se ulagalo u posljednje dvije godine je profesionalna HD oprema, a uskoro započinjemo i produkciju u HD-u. Jedno je sigurno – novi veliki projekti, reality show 'Farma' te novi glazbeni kviz, bit će prvi takvi na nekoj od televizija u Hrvatskoj', izjavio je direktor tehnike Nove TV Miljenko Logožar.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene