Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski redatelj Kristijan Milić dobio je debitantsku nagradu na Međunarodnom filmskom festivalu u marokanskom gradu Tetouanu, za svoj prvi igrani film "Živi i mrtvi", priopćilo je hrvatsko veleposlanstvo u Maroku.


Milićev film, rađen po istoimenom romanu Josipa Mlakića, u koprodukciji s Bosnom i Hercegovinom, obrađuje delikatnu temu hrvatsko-muslimanskog sukoba 90-ih godina, za vrijeme rata u BiH. Stručni žiri ali i marokanska publika u nagrađenom hrvatskom filmu prepoznali su snažnu antiratnu poruku, navodi se u priopćenju.

Vezani članci Davor Križić Jazz.hr najavio tri sjajna koncerta od 12. do 14. lipnja u sklopu proslave svog 30. rođendana! Migranti ulaze u Španjolsku Tisuće migranata izazvalo kaos na granici: ''Hitno nam treba pomoć, nemamo pojma koliko ih je ušlo u zemlju''

Nakon "Grand Prixa", koji je 2007. osvojio hrvatski film "Put lubenica" redatelja Branka Šmita, ovo je druga godina za redom da hrvatska kinematografija dobiva priznanje na najvažnijem marokanskom filmskom festivalu.

U ime redatelja Milića nagradu će u petak navečer, na svečanom zatvaranju festivala, primiti veleposlanik RH u Maroku Darko Bekić.

Zanimljivost ovogodišnjeg festivala u Tetouanu bio je i prvi službeni nastup mlade kosovske kinematografije na jednoj međunarodnoj filmskoj manifestaciji. Riječ je o filmu "Anatema" mladog redatelja Agima Sopija, inače diplomanta zagrebačke Akademije za film i TV, stoji u priopćenju.