Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Naši stadioni dobili licencu za igranje u europskim kupovima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Članovi UEFA-ine komisije, koji s predstavnicima HNS-a ovih dana obilaze hrvatske nogometne stadione, danas su posjetili nogometne stadione u Koprivnici, Čakovcu i Varaždinu.

Prije toga bili su u Kranjčevićevoj, Kostreni, Rijeci, Zaprešiću, Vinkovcima i Osijeku, a svrha njihova posjeta je potvrditi kategorizacije stadiona te savjetima pomoći uklanjanju nedostataka.

Pročitajte i ovo Poziv: Muke po diplomi fizioterapeuta - 2 Poziv Domagoja Mikića Klasična hrvatska priča? Mladi fizioterapeuti muku muče sa stažiranjem i dobivanjem licence: "Spremna sam otići van i raditi nešto van svoje struke" Ivana Petrović u studiju Dnevnika Nove TV - 1 KORUMPIRANI SUCI Ivana Petrović o Mamićevim optužbama: "Ispada da nije bilo svega ovoga, odnosno da nije sve došlo u medije, ne bi se ništa ni znalo"

"Hrvatski nogometni savez već je proveo kategorizaciju stadiona, a ocjene članova UEFA-ine komisije pomoći će nam da potvrdimo tu kategorizaciju. No, ono što je važnije je uočavanje nedostataka na stadionima na temelju čega ćemo dati preporuke vlasnicima i menadžerima tih stadiona, koji su zahvati nužni na njihovim objektima", rekla je voditelj međunarodnog odjela za licenciranje pri HNS-u Ivančica Sudac.

Prema UEFA-inim standardima stadioni se dijele u četiri kategorije i to od I. do III. te elitna kategorija.

"Mi nažalost u Hrvatskoj nemamo stadione elitne kategorije, a samo dva se mogu svrstati u III. dok ih je, većina u II. kategoriji. Konačnu ocjenu pregleda stadiona dat ćemo na konferenciji za novinare u petak u Zagrebu. No, dosadašnja iskustva govore da svi stadioni imaju dosta prostora za poboljšanje uvjeta", pojasnila je Sudac.

Tijekom pregleda komisija je posebnu pažnju posvetila uvjetima za igrače i suce, ali i za sigurnost posjetitelja te uvjetima rada medija.

Što se tiče licenci za nastupe u europskim kupovima svi naši klubovi koji su je zatražili, a to su Dinamo, Hajduk, Slaven Belupo i Rijeka, su je i dobili zaključila je Sudac.

U četvrtak i petak komisija će pregledati stadione u Šibeniku, Sinju, Splitu, Zadru i Zagrebu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene