Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Swoboda: Nije dobro što Milanović nije na čelu nacionalnog odbora za praćenje pregovora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvjestitelj Europskog parlamenta za Hrvatsku Hannes Swoboda izrazio je žaljenje što Hrvatski sabor nije izabrao čelnika najveće oporbene stranke na čelo Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s Europskom unijom.

'Za žaljenje je to što, za razliku od prošlog saziva parlamenta, vođa glavne oporbene stranke nije pozvan da predsjedava Nacionalnim odborom', objavio je Swoboda u priopćenju. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Europski parlament 65 amandmana na Swobodin prijedlog rezolucije o Hrvatskoj Slika nije dostupna Swoboda: Borba protiv korupcije ključna za ulazak Hrvatske u EU

Swoboda je potpredsjednik europskih socijalista, koji imaju drugu po snazi stranačku frakciju u Europskom parlamentu. 

'Prekid tradicije nije pozitivan znak. Nadam se da će biti uloženo više napora na ponovnoj uspostavi i održavanju potrebnog nacionalnog konsenzusa', dodao je Swoboda.

Hrvatski sabor je izabrao predsjednicu HNS-a Vesnu Pusić na čelo Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s Europskom unijom.

Pusić je dobila potporu 84 zastupnika, među kojima su bili i
zastupnici HDZ-a, dok je njih 53 bilo suzdržano.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović, kojega je njegova stranka predlagala za predsjednika Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU, ocijenio je kako je odlukom o imenovanju Vesne Pusić Nacionalni odbor 'izgubio svoju supstancu, politički značaj i smisao'.

Napomenuo je da na to imenovanje SDP ne gleda kao na osobnu odluku, jer, kako ocjenjuje, mjesto predsjednika Nacionalnog odbora nije samo funkcija, nego ima dalekosežniji simbolički značaj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene