Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokrovitelj Lunos

Indira pobijedila skeptičnost i riješila se vlage: ''Volim isprobati. Ovo mi je bila najpametnija odluka''

Lunos ventilacijski sustavi
Lunos ventilacijski sustavi PR
Aktualno Galerija Lunos ventilacijski sustavi Lunos ventilacijski sustavi Foto: PR Lunos ventilacijski sustavi Lunos ventilacijski sustavi Foto: PR Lunos ventilacijski sustavi Lunos ventilacijski sustavi Foto: PR Lunos ventilacijski sustavi Lunos ventilacijski sustavi Foto: PR +2 Lunos ventilacijski sustavi Galerija 1/7 >>
Naša poznata pjevačica Indira dugo se borila s problemom vlage u svom domu, a onda je pronašla dugoročno rješenje.

Jedan od glavnih problema koji se može pojaviti u našem domu jest vlaga. Ta pojava može uzrokovati znatnu štetu u našem domu, kao i neugodan miris u prostorijama, mrlje i plijesan na zidovima te ljuštenje boje sa zidova. Kako bi se dugoročno riješio problem vlage, poželjno je pronaći kvalitetno rješenje.

Tuširanje ili čak kuhanje mogu povećati vlagu u domu. Prekomjerna vlaga tijekom duljeg vremena može oštetiti zidove, osobito kada su vanjske temperature zraka vrlo niske. Zbog toga se za hladnog vremena vlaga kondenzira na hladnim površinama (na primjer, kapi vode stvaraju se na unutarnjoj strani prozora), što može potaknuti razvoj plijesni u domu. Drugi izvori viška vlage osim prekomjerne upotrebe ovlaživača mogu biti dugo tuširanje, para koja se stvara pri kuhanju i sušenje odjeće u zatvorenom prostoru.

Lunos ventilacijski sustavi Lunos ventilacijski sustavi (Foto: PR)

Energetski učinkovita kuća zadržava više vlage unutar prostora, a dodatna hidroizolacija stambenog prostora hermetički zatvara sve zidove i samim time onemogućen je protok zraka koji mora omogućiti domu da diše, dok u stanovima starije gradnje vlagu može uzrokovati i neadekvatna izolacija. Zbog toga vlaga zahtijeva profesionalnu sanaciju za postizanje najboljih rezultata. U suprotnom, ista bi se oštećenja vratila ubrzo nakon saniranja vlage.

Dugoročno rješenje za rješavanje vlage u domu

U potrazi za kvalitetnim i dugoročnim rješenjem koje će pomoći da zauvijek stane na kraj problemu vlage i plijesni pjevačica Indira Levak odlučila se za ugradnju ventilacijskog sustava, a zbog pozitivnih iskustava drugih kupaca odlučila se za tvrtku Lunos Hrvatska: "Na internetu mi je iskočio tekst o Lunosu u kojem zadovoljni korisnik objašnjava koliko su dobri filtri i kako su mu riješili problem s vlagom i neugodnim mirisom. Budući da supruga i mene muči problem vlage u domu veoma nas je zainteresirao asortiman Lunosa. Počela sam istraživati, guglati, čitati na forumima iskustva kupaca i svi su imali samo riječi hvale", rekla je Indira.

Lunos ventilacijski sustavi Lunos ventilacijski sustavi (Foto: PR)

Prije ugradnje ventilacijskih sustava Indira je imala problem učestalog neugodnog mirisa vlage u njihovoj kući u Galovcu pored Bjelovara pa je odlučila testirati učinkovitost ventilacijskog sustava Lunos. "Uzeli smo filtar Lunos. Ja sam vam skeptična djevica po horoskopu, nikada se ne zaletavam i ne vjerujem slijepo reklamama. Volim isprobati. Već nakon mjesec dana osjetila se velika promjena. Nema mirisa i nema vlage", priča Indira.
Sustav Lunos cjenovno je pristupačan i iznimno jednostavan za montažu. Zbog svoje je jednostavnosti prikladan za montažu u starije kuće ili stanove, kao i u novogradnju. Da biste montirali sustav, ne morate ugraditi cijevi, pa je montaža brza i ne zahtijeva veće intervencije u stanu.

Proces dogovora između Indire i Lunosa, kaže pjevačica, tekao je glatko. Nakon njezina upita ekipa je izišla na teren i predložila gdje ugraditi ventilacijski sustav Lunos i koje jedinice. Ubrzo su dogovorili termin ugradnje i sve je bilo riješeno u jednom danu.

"Zaista profesionalno i brzo, što uistinu cijenim", kaže Indira te dodaje kako su nakon brze montaže majstori iza sebe ostavili sve čisto. "I ja sam im malo pomogla s usisavačem dok su bušili. Ne mogu ja samo stajati sa strane i gledati", dodaje Indira.

Vidljiva promjena nakon tjedan dana

Ugradnja njemačkoga ventilacijskog sustava Lunos omogućit će stalni dotok svježeg zraka u Indirin dom, dok će se ustajali neprekidno odvoditi ventilatorskom jedinicom izravno kroz kanal ili vanjski zid. Tako će se smanjiti količina vlage u prostorijama i spriječiti nastanak plijesni na zidu, kondenzata i neugodnog mirisa – ukratko, poboljšat će se kvaliteta stanovanja.

Lunos ventilacijski sustavi Lunos ventilacijski sustavi (Foto: PR)

Nakon ugradnje ventilacijskog sustava pjevačica je u svom domu ubrzo primijetila razliku. "Nevjerojatno je koliko malo vremena treba da se osjeti promjena, već nakon tjedan dana osjetili smo veliku promjenu. Ovo mi je bila najpametnija odluka i žao mi je što se nisam ranije upoznala s asortimanom Lunosa", zaključuje Indira.

Ako se pitate postoji li pravo vrijeme za ugradnju ventilacijskog sustava, Lunos je pogodan za ugradnju tijekom cijele godine, a jesenski period za to je idealan jer se upravo tada u domovima povećava vlažnost zraka, zbog čega bi trebalo što prije reagirati. Nakon jednostavnog popunjavanja obrasca na njihovoj web-stranici stručni tim iz Lunosa obavit će besplatan uvid u vašem domu. Pretjerana vlaga može uzrokovati znatnu štetu vašem domu i zdravlju, stoga što je prije sanirate, to bolje.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Lunos po najvišim profesionalnim standardima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene