Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SIGURNOSNE PRIJETNJE

Reakcije na izvješće SOA-e: Predsjednica upozorila na jednu posebnu opasnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brojne reakcije na najnovije javno izvješće SOA-e, koje obrađuje sve sigurnosne prijetnje i ugroze.

Tajne službe su, upozorile da je u neposrednom hrvatskom okruženju, odnosno jugoistočnim zemljama više od
10 tisuća sljedbenika salafizma, odnosno, pripadnika radikalnog islamizma, od čega najveći broj njih u BiH.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Pišem ti pismo Plenković odgovorio Milanoviću o šefu SOA-e, ali i Turudiću: "Nije mi jasno zašto ne poštujete postignuti dogovor" Zoran Milanović Bliži se kraj mandata Zoran Milanović pisao Plenkoviću: Predložio Daniela Markića za vršitelja dužnosti ravnatelja SOA-e

Prvi put spominju i cyber napade na državne institucije. Samo lani zabilježili su sedam takvih hakerskih napada iza kojih, navodno, stoje Rusi i Kinezi. Za Predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović, ovo je dokaz da obavještajci dobro rade.

"To je izvješće nastalo kao rezultat njihovog djelovanja, nikakvog političkog utjecaja. Držim da je objektivno i pokazuje u svakom pogledu porast aktivnosti SOA-e. Brojke same nisu bitne koliko su bitni trendovi i na to upozoravam. Definitivno je rast ekstremizma i broja pojedinaca koji su dio nekakve ekstremističke skupine ili samo su radikalizirani pojedinci, što je danas jedna od posebnih opasnosti", kaže Grabar-Kitarović

Izvješće je komentirao i premijer Andrej Plenković, koji je rekao da je to dio saznanja i informacija koje su imali i do sada. 

Ranko Ostojić, predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, kaže da ne treba dizati tenzije oko toga, ali da je dobro biti na oprezu. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene