Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon što je sjela plaća

U Uljaniku prekinut štrajk, ali osnovana Koordinacija sindikata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su im isplaćene plaće za srpanj radnici brodogradilišta Uljanik nastavili su s radom. Štrajkaški odbor je raspušten ali je osnovana Koordinacija sindikata, potvrdio je dosadašnji predsjednik Štrajkaškog odbora Đino Šverko.

U Koordinaciji Uljanikovih sindikata bit će sve podružnice sindikata koje djeluju u pulskom brodogradilištu.

Pročitajte i ovo Dječji vrtić - 2 Niske plaće Neočekivana odluka: Vrtić ide u štrajk, grad odbio potpisati kolektivni ugovor: "Spremni smo i na zatvaranje!" Radnici Luke Zadar u štrajku - 1 štrajk do daljnjega Radnici Luke Zadar u očaju: "Da nisam kod roditelja, ne bih preživio mjesec"

"Nakon što su u petak radnicima isplaćene srpanjske plaće, raspustili smo Štrajkaški odbor jer više nije bilo razloga za daljnjim djelovanjem ali smo osnovali Koordinaciju Uljanikovih sindikata koja će pratiti Program restrukturiranja", istaknuo je Đino Šverko.

Na pitanje o nespojivosti dviju funkcija koje je obavljao u posljednje vrijeme - i kao član Nadzornog odbora Uljanika d.d. i kao predsjednik uljanikovog Štrajkaškog odbora - Šverko je priznao da nije uobičajeno da predsjednik Štrajkaškog odbora bude izabran na taj položaj, a već je dopredsjednik Nadzornog odbora.

"Ako se mene pita, između tih dviju funkcija uvijek bih se opredjelio za sindikat, odnosno dao bih ostavku na mjesto u Nadzornom odboru. Međutim, u našem primjeru ostali bismo bez Nadzornog odbora jer bi mu preostala samo dva člana, pa to nisam učinio", rekao je Šverko. Naime NO ima ukupno pet članova, od kojih je dvoje već ranije dalo ostavku.

"Za predsjednika Štrajkaškog odbora izabran sam jednoglasno, nudio sam predstavnicima drugih sindikata da to budu oni upravo, kako ne bi bilo primjedbi na sukob interesa, no oni nisu to prihvatili", rekao je Šverko.

Sindikati su u petak pozvali ministra gospodarstva Darka Horvata na sastanak na kojemu "žele dobiti odgovore i razjasniti njihove sumnje glede programa restrukturiranja i diverzifikacije kao i uloge strateškog partnera u budućim aktivnostima". (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene