Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PREDSJEDNIČKI KANDIDATI

Međusobno su vrlo različiti, no jedna im je stvar zajednička: "Ovako se ne moraju suočavati s pitanjima ni reagirati na kritike, ali..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednički izbori održat će se krajem godine. Od velikih stranaka, kandidata je službeno izabrao tek SDP. Većina ostalih stranaka puno je lakše odlučila što ne želi. Što žele - tek se dogovaraju.

Zoran Milanović, Mislav Kolakušić i od danas - Miroslav Škoro. Od velikih stranaka, adute su otkrili tek rijetki. Dok HDZ čeka Kolindu Grabar-Kitarović, Andrej Plenković kaže: ''Očekujem ponovnu kandidaturu predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović! Siguran sam da ćemo je svi zajedno podržati!

Pročitajte i ovo Glasovanje izvan Hrvatske - 4 Kako to? Kakva sramota: Nisu glasali ni sami za sebe Zoran MIlanović se nije oglasio nakon objave izbornih rezultata Komentar Saše Vejnovića Svi su nešto rekli, samo je On doma pred TV-om: "Gle kako je ovaj popušio izbore"

Na desnici drukčiji planovi. Suverenisti, iznenađenje europskih izbora - o podršci Miroslavu Škori u rukavicama.

''Drago mi je što je u svom nastupu naglasio da vidi Europsku uniju kao zajednicu suverenih država. Dakle on je suverenist tako da je on nama iznimno politički blizu, našem dijelu političkog spektra'', rekao je Hrvoje Zekanović.

Konsenzus su u koaliciji postigli, a konačnu odluku objavit će u srijedu. Ni blizu tom nisu Neovisni za Hrvatsku - koji još razmišljaju hoće li imati svog kandidata ili će podržati nekog drugog. Kao i Milan Bandića, iza kojeg je već jedna predsjednička utrka.

Kandidate i poruke koje šalju proučavaju i u SDSS-u. Koga će podržati i hoće li ikoga - još nisu odlučili.

''Hrvatska treba promjene. Treba promjene nabolje, a ne nagore. Hrvatska treba mijenjati ljude u politici. To se odnosi na više aktera u političkoj sceni i više mogućih kandidata koji su se dosad pojavljivali'', rekao je Milorad Pupovac, predsjednik SDSS-a.

Što ne žele, od onog što žele - lakše su odlučili i u HNS-u i MOST-u pa su najavili da od podrške Kolindi Grabar-Kitarović teško da će biti išta.

Živi zid nakon raskola tek treba posložiti stranku. No kandidati koji su svoju kandidaturu do sada objavili, ipak imaju nešto zajedničko - svi su prigrlili ono što im nude društvene mreže. Mislav Kolakušić gotovo da samo tako i komunicira, a i Zoran Milanović i Miroslav Škoro svoju kandidaturu su prvo objavili baš na Facebooku.

''Mogu reći što god žele bez ograničenja vremenskog ili sadržajnog. Ne moraju se suočavati s novinarskim pitanjima. Ne moraju reagirati na provokacije, kritike, komentare eventualne mogu ignorirati, mogu birati na što će reagirati, kako će reagirati i kada će reagirati'', objašnjava Gabriela Kišiček, komunikacijska stručnjakinja.

No, kampanja neće moći ostati u virtualnom svijetu. Posebno za predsjedničke izbore gdje neposredno biraju - baš građani.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene