Obavijesti Video Pretražite Navigacija
tko sve sanja o pantovčaku

Predsjedničke igre mogu započeti: Doznajemo kad će Grabar-Kitarović napokon službeno objaviti kandidaturu

Mislav Kolakušić, Miroslav Škoro, Zoran Milanović, i Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr)
Mislav Kolakušić, Miroslav Škoro, Zoran Milanović, i Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Mislav Kolakušić, Miroslav Škoro, Zoran Milanović, i Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
U Kninu je na proslavi Dana pobjede aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović objavila da će najaviti kandidaturu za novi mandat. Formalnu kandidaturu, doznajemo, trebala bi objaviti za tri tjedna.

Gotov je predsjedničin godišnji odmor, a kraj je i najavama kandidature. Čeka službena se objava. Početkom rujna predsjednica će objaviti svoj program. Sada se osmišljavaju poruke i okuplja tim, a u svemu će sudjelovati i HDZ.

Više nema tima koji joj je donio pobjedu. Sada bi prvi operativac kampanje trebao bit biti osjecki župan Ivan Anušić. Za pobjedu će trebati i više od HDZ-a. Pola tima tako će biti nestranačke osobe. Predsjednica će, kažu njezini suradnici, izbjegavati ideološke teme, a njezin program i poruke trebale bi označavati politiku kontinuiteta.

Milanović neoptrećeno u izbore

Zoran Milanović odradio je predstavljanje i prikupio potporu ljevice. Orsat Miljenić vodi mu kampanju.
A on, tvrdi, prvi put neopterećeno ulazi u izbore. ''Imam potrebu pokazati ili dokazati da ovaj posao ima i neki sadržaj i smisao i strast i ljubav da služiš svojoj zemlji'', rekao je Milanović.

Sada uglavnom hoda Hrvatskom po feštama, a sve to sa sloganom koji nikoga nije ostavio ravnodušnim: ''Predsjednik s karakterom''. ''Karakter je nešto što se može i mijenjati, ali to se nosi sa mnom. To ćete morati ocijeniti. Sudite mi'', poručio je Zoran Milanović.

Pročitajte i ovo Kolinda Grabar Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) nije imala drugog izbora? Otkrivamo zašto je Predsjednica objavila kandidaturu u Kninu: ''Ako je bilo promišljeno, onda tu ima dosta upitnika''

Pročitajte i ovo Miroslav Škoro (Foto: Dnevnik.hr) odmor po povlaštenim cijenama Škoro: "Prekinut ću praksu ljetovanja u državnim rezidencijama! To je relikt socijalizma i treba ga ukinuti"

I Miroslavu Škori će suditi, ali birači na izborima, no nakon odlaska iz glazbenih voda. Međutim, zbog ranije dogovorenih koncerata do početka listopada Miroslav Škoro više pjeva. ''A hoćemo li nakon toga u svrhu predizborne promidžbe koristiti koncerte kao vid komunikacije s biračima? O tome ćemo naknadno donijeti odluku'', rekao je Mate Mijić, komunikacijski direktor Škorine kampanje.

S biračma Škoro uglavnom komunicira putem društvenih mreža. Jasno je dao do znanja da želi veće ovlasti, a prvo bi raspisao referendum. Slogan je više nego jasan – sada ili nikada.

Osvojio mandat i - nestao

Mislav Kolakušić osvojio je europski mandat i nestao iz javnosti, ali želja za Pantovčakom postoji. ''Da bi se moglo napraviti bilo kakve promjene u Republici Hrvatskoj, potrebno je imati minimlalno 600.000 glasova. Ako ne osvojimo 600.000 glasova na predsjedničkim izborima, nemamo što tražiti niti na parlamentarnim'', rekao je Kolakušić.

O Pantovčaku sanjaju mnogi. Već su spremne poruke za birače i bit će tako još pet mjeseci do izbora.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene