Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO SDP sazvao izvanrednu presicu, komentirat će odluku Ustavnoga suda

POGLEDAJTE VIDEO

Frcale iskre, Jandroković ukorio Plenkovića: "Da ste zastupnik, dobili biste opomenu!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Gospodin Bunjac spominje Vijeće Europe i zaštitu mladih od nasilja, kada su sva ova tri mala miša pobjegla iz sabornice kada se glasalo o ratifikaciji konvencije o zaštiti žena", rekao je u svom izlaganju Andrej Plenković.

Popodnevni dio današnje sjednice Sabora obilježila je rasprava o povjerenju ministru zdravstva Milanu Kujundžiću, tijekom koje je ponovno zaiskrilo između premijera Andreja Plenkovića i oporbe, točnije Mosta i Živog zida.

Pročitajte i ovo Armin Hodžić Jedan novi predstavnik Sastali su se predstavnici manjina: "Jedinstveni smo, prioritet nam je boljitak svih građana" Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj

"Gospodin Bunjac spominje Vijeće Europe i zaštitu mladih od nasilja, kada su sva ova tri mala miša pobjegla iz sabornice kada se glasalo o ratifikaciji konvencije o zaštiti žena", rekao je u svom izlaganju Plenković.

Na to je reagirao predsjednik Sabora Gordan Jandroković. "Upozorio bih predsjednika Vlade da je na neprimjeren način govorio i obratio se zastupnicima Živog zida. Da je zastupnik, dobio bi opomenu. Budući da te poslovničke mogućnosti nema, molim ga da to ne čini", kazao je Jandroković premijeru.

Potom je dao opomenu mostovcu Miru Bulju, koji je revoltiran premijerovom opaskom ustvrdio kako je Plenković povrijedio dignitet Sabora i saborskih zastupnika, "a dolazi iz europskih hodnika".

"Vidim da ćemo danas imati sportsku razmjenu", odgovorio je premijer Mostovu Nikoli Grmoji, koji je premijeru odgovorio: "Vama je u interesu čuvati ovu većinu, i upravo ste vi mali miš!" Premijer mu je potom odvratio: "Pa radije bih balansirao sa svima nego ikada više došao u situaciju da dođem u koaliciju s vama i vašom strankom."
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene