Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROBLEMI I S RENDGENIMA

Zbog puknuća vodovodne cijevi privremeno otkazane operacije u KBC-u Sestara milosrdnica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na klinici za kirurgiju KBC-a Sestre milosrdnice u Zagrebu otkazuju se sve operacije, pa i one hitne. Razlog je puknuće cijevi.

Osim toga, u kvaru su i dva prijenosna rendgena u Klinici za traumatologiju pa ni ondje neće biti operacija. Pacijenti su zbrinuti, a iz KBC-a Sestre milosrdnice poručuju - razloga za zabrinutost nema.

"U operacijskoj sali je pukla vodovodna cijev, prema tome kat niže se pojavila voda na stropu i morali smo zato zatvoriti vodu, a budući da se radi o centralnom traktu operacijskom koji ima centralnu poziciju za pranje ruku gdje se kirurzi pripremaju, moraju se svih pet sala trenutno staviti izvan funkcije. Sutra iza 7 sati dolazi interventna ekipa koja će to sve skupa raskopati i vidjeti instalacije i onda ćemo tek znati koliko dana treba za sanaciju.

Mi smo do petka sve pacijente dogovorno usmjerili u druge ustanove koje trenutno nemaju tih problema. Nakon par dana će opet sve biti po starom", telefonom je za Dnevnik Nove TV rekao ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice prof. dr. sc. Mario Zovak.

"Imamo problem s instalacijama u operacijskoj sali. No, operacijski trakt je u funkciji. Upravo sam završio s operacijom i izašao iz sale. Popravak i rekonstrukcija sale počet će u petak s početkom u 7 sati", rekao je za DNEVNIK.hr Mihovil Ivica, dr.med., specijalist opće kirurgije i uže specijalnosti traumatologije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene