Obavijesti Video Pretražite Navigacija
tri puta ga našli u kvartu

VIDEO Jazavac Nikola iz Markuševca je slijep pa je dobio stan u zagrebačkom ZOO-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jazavac Nikola koji je krajem prošle godine tri puta pronađen u zagrebačkom naselju Markuševec, živjet će u zagrebačkom Zoološkom vrtu jer je utvrđeno da je slijep, priopćili su u petak iz ZOO-a.

Prva dva puta kada je jazavac pronađen u Markuševcu, terenska ekipa Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba pustila ga je u prirodu, no kada se jazavac na isto mjesto vratio i treći put, odvezen je u oporavilište za divlje životinje zagrebačkog Zoološkog vrta.

"Kako je stigao na Nikolinje i na prvu nam djelovao kao ženka dano mu je ime Nikolina. Pretragama je međutim utvrđeno da je riječ o mužjaku, pa mu je ime promijenjeno u Nikola. Izliječili smo mu ozljedu glave, proučavali zašto se čudno ponaša te na kraju utvrdili da je jazavac slijep", kažu u zagrebačkom ZOO-u.

Pročitajte i ovo Jazavac Spašavali ga više puta Na Markuševec već drugi tjedan stižu nezvani gosti, šetaju po dvorištima: ''Možda su braća''

S obzirom na to da takva životinja u prirodi ne može preživjeti tražili su rješenje gdje bi jazavac Nikola mogao nastaviti život. Stoga mu je uređena nastamba kraj Traperske kolibe u zagrebačkom Zoološkom vrtu, kažu u ZOO-u.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene