Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

neobičan kolovoz

Iskoristite sunčane dane za kupanje u moru, jer uskoro stiže nova neugodna promjena vremena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako druga polovina kolovoza često označava kraj onog pravog ljetnog vremena, ove godine to nije tako. Naprotiv, u nedjelju smo cijeli dan uživali u sunčanom vremenu i ljetnim temperaturama, u većini predjela oko 30 stupnjeva.

Vrijeme će u ponedjeljak biti vrlo slično onome u nedjelju, dakle sunčano, vedro i vruće. Promjena se nazire tek od sredine tjedna i to na kopnu kada će uz povremene pljuskove biti i nešto svježije.

Pročitajte i ovo Nevrijeme na moru Izostanak ljetne žege Meteorolog nema dobre vijesti: Stiže velika promjena vremena, poznato i kada U Zagrebu počeo pljusak I dalje nestabilno Kiša i grmljavinski pljuskovi se nastavljaju, a stiže produženi vikend – evo kakvo nas vrijeme očekuje


Prvi dan novog tjedna počet ćemo vedrim nebom, jutarnja temperatura će još malo porasti, a najugodnije će ostati u gorju, u ostatku kopnenih predjela od 15 do 19, a uz obalu uglavnom preko 20 stupnjeva.


U nastavku dana bez znatnije promjene u središnjoj Hrvaskoj, ostaje sunčano i vruće. Temperatura će biti i koji stupanj viša od jučerašnje tako da će se tijekom dana mjeriti uglavnom 32 stupnja
. Slično i na našem istoku, prevladavat će vedro, a temperatura će i ovdje još malo porasti tako da će maksimalna iznositi 33 stupnja. Puhat će slab do umjeren jugoistočnjak.

Na sjevernom Jadranu i u gorju sunčano, nešto više oblaka moguće je uz granicu sa Slovenijom, ali zadržat će se suho. Puhat će slab do umjeren zapadnjak ili jugozapadnjak. Temperatura na cijelom ovom području oko 30 stupnjeva.

Bez promjene i u Dalmaciji, sunčano, vedro i vruće uz 30 do 33 stupnja. Puhat će slab do umjeren maestral.
More je i dalje ugodno za kupanje, a u nedjelju je u 14 sati duž obale izmjereno između 24 i 26 stupnjeva.


Uz vedro nebo UV indeks će biti visok ili vrlo visok.


Do sredine tjedna pratit će nas ovo ljetno vrijeme, bit će sunčano i vruće. Zatim u drugom dijelu tjedna raste šansa za ponekim lokalnim pljuskom, a i temperatura će se malo sniziti. Na Jadranu će idućih dana ostati sunčano i vruće, jedino će od srijede zapuhati bura i to prvo na sjevernom dijelu, a zatim u četvrtak i drugdje duž obale.  

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene