Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prijenosna računala u učionicama poticaj pri učenju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Postavljanje prijenosnih računala u učionice pozitivno i poticajno utječe na učenje, a može biti posebno korisno kad je riječ o poboljšanju vještine čitanja kod učenika te o samostalnijem pristupu učenju, pokazala je studija njemačkih znanstvenika s berlinskog Sveučilišta Humboldt.

"Posebno je zanimljiv podatak da su učenici u strukovnim školama uspjeli popraviti vještinu čitanja", rekla je za dpa Heike Schaumburg sa Sveučilišta Humboldt. 

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan i Nikolina Brnjac - 1 sajam turizma u Berlinu Ministrica Brnjac poslala važnu poruku iznajmljivačima Berlinski prijestupnik Prekršio članak 185. Snimio ga radar iako nije prebrzo vozio: Sad mu prijeti novčana kazna

Usto su učenici pokazali više interesa za nova gradiva te su bili motiviraniji za učenje.

"I profesori se slažu kako je u razredima potrebno smanjiti količinu klasičnih predavanja, te povećati individualan i grupni rad koji učenicima omogućuje više samostalnog načina učenja", kazao je Schaumburg, dodajući kako je u njemačkim razredima u kojima je provedeno istraživanje zamijećeno i da su učenici uspjeli uštedjeti vrijeme, pišući brže - i ovaj put zahvaljujući laptopima.

"Već napisani tekstovi mogu se brže mijenjati, pa ostaje vremena za druge stvari, a postoji i mogućnost pristupa internetu pod učiteljevom kontrolom."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene