Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Na Antarktici otkrivene nove životinjske i biljne vrste

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novozelandska istraživačka ekspedicija otkrila je na Antarktici brojne dosad nepoznate vrste riba i drugih organizama.

Među novootkrivenim vrstama nalaze se biljke, jedna vrsta morskog ježa i jedan puž koji živi na dubini od 2.200 metara, izvijestili su novozelandski mediji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Posjetitelji oduševljeni ZIMSKA IDILA Najstariji Park prirode u Hrvatskoj zasjao novim sjajem Slika nije dostupna Povijesni pronalazak Pogledajte što su otkrili 100 godina stari negativi s ekspedicije na Antarktiku

Istraživački brod "Tangaroa" uzeo je više od 30.000 uzoraka i donio ih na Novi Zeland. Stručnjaci tek trebaju utvrditi koliko je među njima doista novih vrsta.

Prema prvim informacijama, među otkrićima nalazi se barem osam novih vrsta riba. Mnoge vrste razvile su na negostoljubivom području Antarktike jedinstvene mehanizme za preživljavanje, izvijestili su istraživači.

Brod "Tangaroa" u 50 je dana prešao više od 7.000 morskih milja i obišao mnoga udaljena područja koja su istražena prvi put. Na brodu se nalazilo 26 znanstvenika koji su uz pomoć modernih kamera snimali dijelove morskog dna dosad nedostupnog ljudskom oku.

Ekspediciju su financirale 23 države.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene